Selamat datang ke dunia Vidasakura....halaman ini lebih menceritakan tentang suka dan duka insan di sebalik nama tersebut serta pengalaman pahit manis yang dilalui. Kerana langit itu tidak selalu cerah.....







Wednesday, March 19, 2014

Pagi tadi bersarapan dengan staf di Kg Berjaya. Pekena nasi lemak sedap, siang teringat malam termimpi. Masak daging dia memang sedap. Ingat lain kali pi sana nak beli bungkus kat mama.

Kerja berjalan seperti biasa, kurang la sibuknya. Tengahari hubby call cakap nak pi amik Aulia Asyikin di sekolah. So, aku tak perlu keluar tengahari ni. Oh ya, lupa  pula cerita tentang Aulia Asyikin.

Dia semenjak dapat adik ni dah pandai macam2. Dah besar dan matang sikit daripada dulu. Cuma kadang2 dengan adik suka cari gaduh...tak mau mengalah....dia pun dah masuk ke darjah 1. Memang pada mula persekolahan dulu dia selalu nangis tapi sekarang tidak lagi. Dia dah faham tentang rutin seharian alam persekolahan. Makan di sekolah, nak beli di kantin. Tak mau bawa bekal sebab katanya takut tertinggal di bawah meja. Memang pun dia suka tinggal barang. 

Sekarang di umah tak masak...makan kedai ja...sampai rasa dah bosan. Bila nak masak, hari minggu sajalah. Bila ketagih nak masak, aku buat something dan bawa ke pejabat untuk sarapan dengan kawan-kawan. Diorang ni makan apa sahaja. Sedap ker tak sedap ker, hantam sajalah. Janji boleh makan...hehheheheeeee.....bagus betul, tak memilih. Selalunya aku buat 'caremel'...daripada tak jadi sampai laaa yang paling sedap. Memang dah jadi favourite.....

Handphone aku rosak...notebook pon rosak....nak amik gambar dah tak boleh....tunggu lah, kalau ada rezeki, insyaallah aku akan ikhtiarkan untu post gambar2 menarik....

No comments:

Post a Comment